Άλλο πράγμα η σοβαρή δουλειά και άλλο η ξεπέτα

Μαθαίνουμε σήμερα κάτι το οποίο όσοι βασιζόμαστε στη λογική είχαμε ψυλλιαστεί από το Γενάρη.

Ο Ντε Χέα απαιτεί και η Γιουναιτεντ δινει 350 χιλιάρικα (λίρες) την εβδομάδα για να τον κρατήσει! Αν δεν κάνω λάθος θα γίνει έτσι ο πιο ακριβοπληρωμένος τερματοφύλακας στην ιστορία διεθνώς.

Το ποσό αυτό είναι περίπου το ίδιο με αυτό που παίρνει ο Ντε Μπρουινε μετά την πρόσφατη ανανέωση. Με τη βασική διαφορά ότι η θέση του τερματοφύλακα δεν είναι το ίδιο «εμπορική» με αυτή του μεσοεπιθετικού (γι’ αυτό και σχεδόν πάντα οι καλύτερα πληρωμένοι παίκτες είναι οι επιθετικοί).

Ενημερωτικά το 2ο μεγαλύτερο συμβόλαιο της ομάδας μας είναι του Αγκουέρο με 250.000 λίρες και του Σίλβα με 220.000.

(όλα τα παραπάνω ποσά είναι σύμφωνα με το totalsportek και άλλα άρθρα που κυκλοφορούν)

Γιατί δίνει αυτά τα λεφτά η γιουνάιτεντ;

Μέρος της απάντησης (μικρότερης σημασίας νομίζω από το επόμενο) μπορεί να είναι και η απόγνωση της πλεον μικρής ομάδας του Μάντσεστερ η οποία πρακτικά έχει ελάχιστους παίκτες παγκόσμιας κλάσης (με το ζόρι και πολύ καλή διάθεση θα έλεγα 3), οπότε αυτούς που έχει πασχίζει να τους κρατήσει αφού δεν είναι και η πιο δελεαστική ομάδα πλέον στο νησί.

Η βασική εξήγηση όμως είναι το γεγονός ότι έδωσαν περίπου 350 χιλιάρικα (ανά εβδομάδα) στον Σάντσεζ και ως φυσικό επακόλουθο οι υπόλοιποι ξαφνικά ανέβασαν τις απαιτήσεις τους.

Ο Ντε Χέα (ο οποίος είναι πραγματικά παίκτης παγκόσμιας κλάσης) βλέποντας αυτό, όπως και το γεγονός ότι ο Πογκμπά παίρνει 290 χιλιάρικα (λίγος σεβασμός ρε, μη  γελάτε!), έκανε αυτό που έπρεπε για την τσέπη του και πέτυχε.

Αναμείνατε στο ακουστικό σας για να δείτε τι εξωπραγματικά λεφτά θα αναγκαστούν να δώσουν αν κάνουν καμία καλή μεταγραφή και τι θα ζητάνε αυτοί που θα θέλουν να κρατήσουν (πχ Ράσφορντ ή Λινγκαρντ)

Είτε αυτό είτε θα γίνουν μπάχαλο.

Έχω ξαναπεί. Όπως εξελίχθηκε το θέμα αποδείχτηκε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ επιχειρηματική κίνηση η μη απόκτηση Σάντσεζ. Θα είχε πολλαπλάσιο κόστος σε χρήματα και πιθανότατα θα διατάρασσε το κλίμα της ομάδας (βασικός μοχλός της υπέροχης αυτής χρονιάς).

Δείγμα του ότι το management της ομάδας μας δεν κάνει ξεπέτες όπως αυτές του Μουρίνιο. Κάνει πολύ σοβαρή δουλειά και φτιάχνει ομάδα που θα πρωταγωνιστεί μόνιμα πλέον.

Γιατί όταν βασίζεσαι στις ξεπέτες συνήθως το μετανιώνεις…

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *