Γιατί τέτοιο άκυρο;

O Πρόεδρος των Τίτλων δεν βρίσκει καμία λογική στην πώληση του Pablo Maffeo.

Την Δευτέρα μετά την ανανέωση του Ederson ήρθε και ανακοίνωση της πώλησης του Pablo Maffeo. Του κατα την γνώμη μου του πιο έτοιμου παίκτη της (περσινής) ομάδας των ακαδημιών μας. Του μεγαλύτερου ταλέντου του Καταλονικού ποδοσφαίρου.

Το έναυσμα για αυτό το κείμενο ήρθε από κάποια σχόλια στο twitter στην είδηση για την αποχώτησή του παίκτη.

H απορία που μου γεννήθηκε λοιπόν είναι το “Γιατί;”.  “Γιατί να τον δώσει ;” ή “Γιατί να τον δώσει τόσο νωρίς”.

Ξεκινάμε με το δεδομένο ότι η Girona “αποκτήθηκε” με σκοπό να δίνονται εκεί φερέλπιδες ποδοσφαιριστές για να “ψηθούν” σε ποδόσφαιρο υψηλότερου επιπέδου, μιας και δεν μπορεί στην Αγγλία (για τον έναν ή τον άλλο λόγο) να υπάρξει Manchester City Β όπως υπάρχει στην Ισπανία. Ο Maffeo λοιπόν απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει μιας και ήταν ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες της Καταλονικής ομάδας. Το Whoscored τον βαθμολογεί με 6,96 που τον κατατάσει τρίτο καλύτερο παίκτη της ομάδας του. Την ίδια ώρα ο Aleix Garcia (πολλοί τον θεωρούν πιο ταλαντούχο) είναι 17ος και ο πολλά υποσχόμενος Douglas Luis 22ος με μόνο μία συμμετοχή σαν βασικός.

Επομένως έχουμε ένα ποδοσφαιριστή 20 χρονών που μπορεί να σταθεί στο πρωτάθλημα της Ισπανίας, προϊόν των ακαδημιών μας (δεν πιάνει θέση ξένου). Όλη τη σεζόν, όσο έβλεπα τις εμφανίσεις του Maffeo σκεφτόμουν ότι θα πουλούσαμε τον Danilo για να επιστρέψει ο πιτσιρικάς. Ο Walker έχει κλειδώσει τη θέση του βασικού. Ο Danilo μπορεί να είναι καλύτερος του Ισπανού και φυσικά πιο έμπειρος αλλά η θέση ξένου που καταλαμβάνει θα μπορούσε να καταληφθεί από κάποιον άλλον οδοσφαιριστή. Θέλω να πω ότι ο ρόλος του Danilo είναι μεν σημαντικός αλλά όχι καταλυτικός.

Από εκεί και πέρα είναι και το γιατί έφυγε τόσο νωρίς. Όπως λέει στο twitter και ο Μάριος, με τα δύο δεξιά μπακ να βρίσκονται στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν υπάρχει λογική να πας στην προετοιμασία χωρίς κάποιον από αυτούς. Δεν του δίνει την ευκαιρία ούτε να τον δει στην προετοιμασία και αυτό είναι άδικο.

Για να κα΄νω όμως και τον δικηγόρο του διαβόλου, δεν πρέπει να απορρίπτουμε το ενδεχόμενο ο ίδιος ο παίκτης να ήθελε την μεταγραφή. Να πάει δηλαδή σε μία ομάδα στην οποία θα μπορεί να παίζει μόνιμα βασικός. Ή επίσης η ρήτρα ασφαλείας που έχει βάλει η City ( buy back ) να είναι τέτοιο που ακόμα και μετά από μία super χρονιά του Maffeo στην Γερμανία η City να βγει κερδισμένη. Κάτι τέτοιο είχε γίνει το 2013 με την Real και τον Dani Carvajal. Τότε ο αμυντικός της “Βασίλισσας” είχε πουληθεί στην Bayer Leverkusen και μετά τις πολύ καλές εμφανίσεις του επέστρεψε στην Μαδρίτη και κλείδωσε την θέση του τόσο στην ενδεκάδα της Real όσο και σε αυτήν της Εθνικής Ισπανίας.

Μακάρι να συμβεί το ίδιο και με τον Maffeo !!!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *