Πάει για το μπαμ !!!

H Manchester City είναι έτοιμη για μια μεταγραφή που θα προκαλέσει “πάταγο“.

Σε κάποια άκυρη στιγμή , αρχές Φλεβάρη, σας είχαμε ενημερώσει μέσω Facebook ότι η City τα τελευταία τρία καλοκαίρια είχε προσπαθήσει να αποκτήσει έναν παίκτη superstar. Isco το ’15, Neymar και Suarez (έναν εκ των δυο) το ’16. M’bappe πέρσι. Όλες στευθηκαν με αποτυχία.

Φετος , που οι ανάγκες για ενίσχυση είναι λιγότερες μιας και η ομάδα είναι πιο γεμάτη. ( Έχουμε πει αρκετές φορές ότι οι κύριοι στόχοι για φέτος είναι δυο. O Jorginho της Napoli και ο Leon Bailey της Leverkusen) Έτσι λοιπόν οι διοικούντες την ομάδα θέλουν να κάνουν ένα δώρο στον Pep. Αυτήν τη φορά όμως δεν θα ψαχτούν στο εξωτερικό αλλά στη εγχώρια αγορά…

Ποιον ;;;;;

Τον Eden Hazard !!! Αναμφιβολα ένας από τους ποιοτικότερους παίκτες της Premier League.

Ο Βέλγος φαίνεται να είναι αρκετά ξενερωμενος στην Chelsea. Ιδιαίτερα από τον τρόπο που αγωνίζονται οι Λονδρέζοι. Αν θυμάστε μετά τον μετάξυ μας αγώνα στο Etihad ρωτήθηκε να πει την άποψη του για το γεγονός ότι σε όλο το ενενηντάλεπτο δεν είχε κάνει σουτ. Τότε ο Βέλγος είχε πει ότι και άλλη μια ώρα αγώνα να είχαμε πάλι δεν θα έκανε ούτε σουτ. Σε περίπτωση που δεν θυμάστε τους δυο μεταξύ μας αγώνες αξίζει να ανατρέξετε στα εκτεταμένα στιγμιότυπα Γιάν να δείτε ποσό τραγική ήταν τότε η Chelsea.

Εκείνη την περίοδο στην Αγγλία είχε ξεκινήσει μια κουβέντα που αφορούσε το γεγονός ότι κάποιοι αρκετά ποιοτική παίκτες (όπως πχ O Hazard και ο Pogba) ήταν αρξετα ξενερωμενοι με το ποσό αμυντικά παίζουν οι ομάδες τους όταν την ίδια ώρα η City πετούσε φωτιές.

Σε συνέχεια όλων αυτών, ο 27χρόνος μεσοεπιθετικός δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι για να απαντήσει θετικά στην πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του που του έχει κάνει η Chelsea, θέλει να περιμένει να δει την ομάδα του να ενισχύεται με πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές.

Επισης θα πρέπει να προσέξουμε κάτι ακόμα. Η ανανέωση συμβολαίου του Guardiola σημαίνει ένα πράγμα. Οι επικεφαλής δίνουν τα κλειδία της ομάδας στο Καταλανό. Εν Λευκώ. Ο ίδιος, λοιπόν, έχει πει στο παρελθόν ότι χρειάζεται δυο ισάξιους παίκτες στην ίδια θέση. Αν εξετάσουμε την θέση του οχταροδεκαριου στην οποία παίζουν ο David Silvia και ο De Bruyne, με αλλαγή τους φυσικά τον Gundogan. Επομένως η απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή σε εκείνη την θέση φαντάζει απόλυτα λογική. Ειδικά αν αυτή είναι και ενός ποδοσφαιριστή από το “πάνω ράφι”. Αυτομάτως αυτό ίσω μας λύνει και την απορία στο που θα αγωνίζεται ο Hazard. Σε ποιανού την θέση θα αγωνιστεί.

O “Merlin” του χρόνου θα είναι 33 χρονών. Ένας τρόπος για να του επεκτείνει την ποδοσφαιρική του καριέρα, είναι να τον έχει πιο ξεκούραστο και να του δώσει λιγότερα μέτρα μέσα στο γήπεδο. Το δεύτερο έχει γίνει. Το πρώτο για να γίνει θα πρέπει να αποκτηθεί κάποιος ισάξιος. Να υπάρχουν τρεις παίκτες για δύο θέσεις. Έτσι θα αυξηθεί και ο ανταγωνισμός αλλά και οι λύσεις.

Η ενημέρωση που είχαμε για τον Hazard, πριν από περίπου 5 μέρες, έλεγε ότι στον Pep αρέσει πολύ ο παίκτης και θεωρεί ότι μπορεί να μας βοηθήσει πάρα πολύ. Αυτό που μάθαμ χθες το βράδυ είναι ότι η City έχει ξεκινήσει ήδη τις πρώτες διερευνητικές επαφές με τη μεριά του παίκτη.

Με λίγα λόγια. Πρόκειται για μία μεταγραφή που (αν γίνει) θα συνδιάζει εντυποσιασμό και ενίσχυση του ρόστερ. Δεν είναι πρώτη ανάγκη και ακόμα είναι πολύ νωρίς. Υπάρχει όμως ενδιαφέρον από αμφότερες τις πλευρές.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *