Δεν φταίει το 4-4-2

Ο τεχνικός της Manchester City , Manuel Pellegrini , δεν πιστεύει πως ήρθε η ώρα να αλλάξει σύστημα και να πάιξει με 5 στο κέντρο.

Δεν είναι πρόβλημα αν θα παίξουμε με 2 παίκτες ή με 3 στο κέντρο. Έχουμε στατιστικά που δείχνουν πως έχουμε κάνει περισσότερες νίκες με το 4-4-2. Παίξαμε 70 παιχνίδια και δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα , εκτός από μέρες τις οποίες δεν παίξαμε γενικά καλά και όχι γιατί παίζαμε μπροστά με 2.

Ο Toure έχει όση ελευθερία θέλει, είτε παίζουμε με 2 είτε με 3 στο κέντρο. Δεν νομίζω πως σκόραρε επείδη αλλάξαμε το σύστημα. Το πλάνο είναι πάντα να μπαίνει στην περιοχή για να δημιουργεί για άλλους ή να σκοράρει ο ίδιος.

Προσπαθήσαμε για 65 λεπτά να σκοράρουμε με 2 επιθετικούς. Είχαμε ευκαιρείες αλλά η άμυνα ήταν κλειστή με πολλούς παίκτες και δεν μπορούσαν οι 2 επιθετικοί να συνεργαστούν. Είναι καλό να μπορείς να αλλάξεις σύστημα και για αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό με 1 επιθετικό και 3 στο κέντρο. Δεν νομίζω πως αυτό άλλαξε κάτι στον τρόπο που έπαιζε ο Toure.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *