Πως ο Jorginho “καπέλωσε” τον Weigl

Πριν λίγο καιρό ο Γερμανός ήταν το απόλυτο φαβορί για την θέση του αμυντικού χαφ με τον μεσό της Napoli πλέον να παίζει χωρίς αντίπαλο.

Το ότι η Manchester City θα ενισχυθεί στη θέση Νο 6 είναι το μόνο σίγουρο. Το θέμα είναι πιο θα είναι ο εκλεκτός γι’ αυτήν τη θέση. Και μπορεί ο Julia Weigl να παρουσιαζόταν ως ο νούμερο ένα στόχος, ωστόσο κάτι άλλαξε και πλέον την κούρσα οδηγεί ο Jorginho.

Τι ήταν αυτό; Μα φυσικά η επίσκεψη του μάνατζερ του παίκτη στο CFA. Πιο συγκεκριμένα στα τέλη του περασμένου Μαρτίου η εθνική ομάδα της Ιταλίας βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας μας για τη φιλική αναμέτρηση με την αντίστοιχη της Αργεντινής, η οποία διεξήχθη στο γήπεδο της Manchester City. Ευκαιρίας δοθείσης, ο Joao Santos επισκέφθηκε τον Txiki και του πλάσαρε τον πελάτη του.

 

Το πακέτο έναντι στον Weigl πιο ελκυστικό. Καταρχήν λιγότερα χρήματα. Σημαντικό !!! Επίσης η Ιταλία δεν θα παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο αρα ο παίκτης θα είναι

ξεκούραστος στην έναρξη της Premier League. Ακόμα πιο σημαντικό για τον Pep. Επίσης βρίσκεται σε μία ηλικία πιο ώρημη για μία θέση που αν μη τι άλλο χρειάζεται και εμπειρία.

Μάλιστα αν δούμε τα παρακάτω στατιστικά θα δούμε ότι στον τομέα του “passing game” ,αναπόσπαστο κομμάτι του τρόπου παιχνιδιού του Guardiola, o Jorginho είναι λίγο πιο καλός.

Ακόμα και από τον Fernandinho είναι κάπως καλύτερα τα στατιστικά σου.

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι με παρόμοιο τρόπο είχε αποκτήθεί και ο Fabian Delph από την Aston Villa. Τότε η City ηθελε τον Jack Wilshere, με την Arsenal να ζητάει μια καραβιά λεφτά. Τότε ο ατζέντης του (πλέον) παίκτη της City είχε προτείνει τον πελάτη του που είχει ρήτρα αποδέσμευσης £8 εκατ. ήταν ίδιας ηλικίας με τον Wilshere ενε ενεργεία διεθνής και χωρίς ιστορικό τραυματισμών. Δηλαδή είναι μία τακτική που γενικά οι ατζέντηδες την κάνουν.

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *