Πρέπει ν΄ αλλάξουμε στυλ (+σχόλιο)

O Fenradinho σε δηλώσεις του τόνισε ότι αν η City θέλει να προχωρήσει στο Champions League θα πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που αγωνίζεται.

Μετά την ισοπαλία με την Roma υπάρχει ένα μεγάλο κλίμα δυσαρέσκειας στους οπαδούς της Manchester City.  Άλλοι τα βάζουν με τον Hart, άλλοι με τον Toure άλλοι με τον Pellegrini.

Ο Fernadinho παραχώρησε συνέντευξη στο site της UEFA στο οποίο εξέφρασε την άποψή του σχετικά με το στυλ που παίζει η City στην Ευρώπη το οποίο πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξει.

Τα πράγματα στο Champions League είναι διαφορετικά. Το επίπεδο είναι διαφορετικό. Παίζουμε ενάντια σε ομάδες από άλλες χώρες που έχουν πάρα πολύ καλούς παίκτες και η ομάδα μας πρέπει να μάθει να παίζει με διαφορετικό τρόπο”.


 

Με αφορμή αυτά τη δήλωση θα ήθελα να κάνω κι εγώ ένα σχόλιο.

Αρχικά συμφωνώ με την δήλωση Fernadinho. Θεωρώ λάθος του Pellegrini που δεν αλλάζει το 4-4-2. Δηλαδή να παίξουμε εμείς αυτό που ξέρουμε και οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν. Όχι φίλε. Δεν είναι έτσι. Η ομάδα πρέπει να προσαρμόζεται στον κάθε αντίπαλο. Η μοναδική που δεν το έκανε αυτό ήταν η Barcelona της προηγούμενης πενταετίας. Δηλαδή η κατά πολλούς καλύτερη ομάδα ever. Φάνηκε και στο παιχνίδι με την Roma όταν βγήκε ο Dzeko και μπήκε ο Lampard. Και μη στεκόμαστε στα πρόσωπα αλλά στο ότι γέμισε το κέντρο με ένα επιπλέον χαφ και από εκεί και πέρα δεν υπήρχε καμία Roma.

Μετά τα έχω με την ατυχία μας, είναι η πρώτη φορά που έχουμε στην διάθεσή μας 2 πολύ καλά αμυντικά χαφ, Fernando και Fernadinho , αλλά είμαστε τόσο γκαντέμηδες που στα κρίσιμα ματς δεν τους έχουμε διαθέσιμους και τους δύο. Το είχα επισημάνει από την αρχή της Premier όταν το πρωτοείδα στο τελευταίο μισάωρο κόντρα στην Newcatle ότι είναι σύστημα που φαντάζει ιδανικό για Ch.L. Δηλαδή τα δύο σκυλιά του πολέμου στον άξονα και μπροστά ο Yaya σε ρόλο δεκαριού.

Γιατί πρέπει να λυθεί και το θέμα του Toure. Είναι να τον λυπάσαι. Φαίνεται ότι δεν έχει δυνάμεις. Ο Pellegrini όμως τον βάζει βρέξει χιονίσει. Προσωπικά νομίζω ότι αν οι δύο Βραζιλιάνοι μπουν μαζί στον άξονα θα μπορεί όχι μόνο να κάνει λιγότερα τρεξίματα, άρα να έχει και λιγότερη κούραση, αλλά και να τον ξεκουράζουν άλλοι που δεν μπορούν.

Βέβαια τον Γενάρη θα πρέπει να πάρουμε κι άλλο χαφ γιατί ο Lampard φεύγει, ο Yaya πάει Αφρική, ο Huws επωλήθη, ο Zucculini δόθηκε δανεικός και ο Mancini είχε ξεχάσει να δώσει συμβόλαιο εφ’ όρου ζωής στον  De Jong.

Τάσος Ο.Π.Τ.Τ.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *