Raheem ξεκόλλα τα ‘χεις γαμήσει όλα*

Το κείμενο που κάποιοι φοβήθηκαν να γράψουν.Αφορμή του συγκεκριμένου κειμένου είναι αυτό το post.

Ο Sterling κατάφερε τον μεγαλύτερο εκ των Haters του να τον αποθεώσει. Δε μου αρέσει να λέω “Του τα ‘λεγα” αλλά του τα έλεγα….

O Άγγλος διανύει την καλύτερη σεζόν του μέχρι τώρα και είναι ίσως ο ποδοσφαιριστής που (σχεδόν) όλοι λατρεύουν να μισούν. Είτε είναι φίλοι της ομάδας μας είτε όχι. Τον έιπαν ¨Γατί”, άμπαλο υπερεκτιμημένο.

Ο Raheem Sterling αποκτήθηκε από την Liverpool πριν 2,5 χρόνια, με την σύμφωνη γνώμη του Guardiola (παρά το γεγονός ότι ήταν προπονητής της Bayern) και ενώ ο τότε προπονητής της ομάδας μας , Manuel Pellegrini, δεν τον ήθελε. O 23χρονος όμως έκανε τότε ένα μεγάλο αμάρτημα. Άφησε την “μεγάλη και ιστορική ομάδα της Θλιβερπουλ με την βαριά φανέλα” για να έρθει στην City. Όλα τα ΜΜΕ έκραζαν. Την City για τα λεφτά που ξόδεψε, τον παίκτη για την απόφασή του να πάει στην City, το οποίο το μετέφραζαν ως το τέλος της καριέρας του. Η απάντηση ήρθε από τον Pellegrini.

Δεν έχουμε Άγγλους παίκτες μας κατηγορείτε. Παίρνουμε Άγγλους παίκτες μας κατηγορείτε γιατί χαλάμε λεφτά. Όμως για να πάρεις κάποιον παίκτη από την Premier League πρέπει να πληρώσεις υπεραξία. Η Manchester United πλήρωσε  £33 εκατ. για ένα αριστερό μπακ μόνο και μόνο επειδή είναι Άγγλος”

Η πλύση εγκεφάλου δε ήταν τέτοια που τον παίκτη τον έκραζαν ακόμα και σε ουδέτερα γήπεδα.

Η πρώτη σεζόν του παίκτη στην City ήταν μέτρια. Μία δεξιά, μία αριστερά. ΟΙ φίλαθλοι της ομάδας μας τον συνέκριναν με τον KDB που ξεκίνησε πολύ καλύτερα. Ωστόσο οι περισσότεροι τον έκραζαν γιατί δεν ήταν ο Messi. Πιο πού απ’ όλους όμως του τα έχωνε ο Pellegrini. Μία λάθος πάσα, μία παραπάνω ντρίπλα, ένα κακό σουτ και ο Χιλιανός γινόταν “Τούρκος”.

11 Γκολ, 10 ασίστ σε 47 παιχνίδια. Δεν ήταν και άσχημα για ένα 21 χρονο παίκτη,

Την δεύτερη σεζόν με τον Guardiola ο Sterling φάνηκε λίγο πιο απελευθερωμένος. Ο Pep συνέχεια τον εμψύχωνε ακόμα και στα λάθη.  Ίδια γκολ αλλά πάνω από τις διπλάσιες ασίστ. Δεν μας έφτανε… Θέλαμε τον Maradona.

Θυμάμαι να είναι μόνιμος λόγος διαφωνίας μας στην Λέσχη. Τα επιχειρήματά μου ήταν  στάνταρ. “Δεν εκθέτει ποτέ το μπακ που είναι πίσω του. Τρέχει συνέχεια, είναι μόνο 22 χρονών” Και ο (κάθε) άσχετος που σήμερα τον αποθεώνει έλεγε ότι δεν σκοράρει και ότι δεν τον νοιάζει αν μαρκάρει.

Στα 23 του πλέον, πιο ώριμος από ποτέ (sic) ο (πατέρας δύο παιδιών) Raheem Sterling είναι αλαγμένος. Η ομάδα αμύνεται καλύτερα. Ο Sterling έχει πίσω του το μηχανάκι Walker. Όλοι οι παίκτες έχουν προσαρμοστεί στον τρόπο παιχνιδιού του Guardiola και ο Sterling σκοράρει περισσότερο από το να πασάρει. Ήδη μετράει 13 γκολ και 4 ασίστ.

Δεν ξέρουμε αν θα συνεχίσει έτσι, μακάρι να το κάνει και να πάει ακόμα καλύτερα. Ωστόσο πολλές φορές θα πρέπει να κοιτάζουμε την εν γένει παρουσία ενός ποδοσφαιριστή στο γήπεδο και όχι μόνο το πόσα γκολ βάζει.

Σίγουρα έχει ελαττώματα που πρέπει να βελτιώσει. Το σκοράρισμα, τον ότι όταν παίζει από τα αριστερά εξαφανίζεται, την οχι-στην-κινηση ντρίπλα.

Τέλος νομίζω ότι O Sterling θα βελτιώνεται χρόνο με τον χρόνο και θα αφήσει εποχή στην City. Δε θυμάμαι παίκτη που στα 23 του να έχει 5 γεμάτες σεζόν στην Premier League και σε όλες να έχει διψήφιο αριθμό σε γκολ και ασίστ.

 

* Ο τίτλος είναι κλεμμένος από τον Αντώνη

You may also like...

1 Response

  1. T. says:

    σωστός…..! (είμαι από κείνους που ον έβλεπαν με ΜΕΓΑΛΟ σκεπτικισμό….)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *