Θα προκριθεί η καλύτερη άμυνα

Ο Blueman, παραμονή του αγγλικού «εμφυλίου» για το Uefa Champions League, τονίζει το βασικό χαρακτηριστικό που θα δώσει την πρόκριση σ’αυτό το ζευγάρι. Κι αυτό δεν είναι άλλο, παρά μόνο η άμυνα!

Αύριο στις 21:45 (ώρα Ελλάδος) οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ και οι «πολίτες» του Μάντσεστερ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους, με σκοπό την απόκτηση του εισιτηρίου για την ημιτελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι με προσδοκίες για ωραίο θέαμα, πολλά τέρματα και πολλές συγκινήσεις! Δυνατά ρόστερ και εξαιρετικοί προπονητές θα πατήσουν αύριο το χορτάρι του Anfield και θα δώσουν την πρώτη παράσταση (στις δύο που θα δώσουν συνολικά) μπροστά στο κοινό των «reds». Και το ερώτημα είναι το εξής: Ποια ομάδα θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση;

Προσωπικά – και για να φανώ και αντικειμενικός – πιστεύω πως την μάχη των δύο αναμετρήσεων θα την κερδίσει η καλύτερη άμυνα. Τι θέλω να πω μ’αυτό… Προφανώς και δεν εννοώ την καλύτερη άμυνα ως προς την αξία της, αλλά την καλύτερη άμυνα ως προς την απόδοση και το μομέντουμ που θα αποκτήσει κατά τη διάρκεια των δύο παιχνιδιών. Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό που θα φανεί καθοριστικό στο τελικό αποτέλεσμα και συνάμα στην πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Οι επιθέσεις των δύο αγγλικών συλλόγων, χωρίς αμφιβολία, «πετάνε» φωτιές και εκεί έρχονται τα ζόρια για τις δύο άμυνες. Από που να αρχίσω και που να τελειώσω; Roberto Firmino, Raheem Sterling, Sadio Mane, Kun Aguero, Gabriel Jesus, Leroy Sane, Kevin de Bryune και φυσικά ο δαιμόνιος Mohamed Salah δεν σταματάνε να «ματώνουν» τα δίχτυα και ν’αποτελούν μεγάλο πρόβλημα για όλες τις αντίπαλες άμυνες. Έχοντας πετύχει, σε όλες τις διοργανώσεις, πάνω από 150 τέρματα συνολικά είναι λογικό κάθε προπονητής να ξοδεύει πολύ χρόνο στο να βρει το καλύτερο σύστημα/τρόπο να εξουδετερώσει το καθένα απ’ αυτούς. Πρόκειται για πολύ προικισμένους παίχτες, με εξαίρετα χαρακτηριστικά!

Ταχύτητα, τεχνική είναι τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό, ακούγοντας αυτά τα ονόματα. Φανταστείτε τι μνήμες θα έρχονται στους αντίπαλους αμυντικούς, όταν γνωρίζουν πως θα πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι μ’αυτούς…

Για τον παραπάνω λόγο, λοιπόν, και ΜΟΝΟ γι’αυτόν πιστεύω πως ο σημαντικότερος παράγοντας για να προκριθεί μια από τις δύο ομάδες είναι η άμυνα. Όποια φάει τα λιγότερα γκολ, όποια βρει τις περισσότερες λύσεις για να αντιμετωπίσει τους επιθετικούς της άλλης ομάδας, όποια – με λίγα λόγια – «εξαφανίσει» τα βαριά όπλα της άλλης. Το πως θα γίνουν αυτά, όμως, είναι θέμα των προπονητών.

Εμείς ωραία μπάλα θέλουμε να δούμε!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *