Τι με ιντριγκάρει και τι επιθυμώ

Τελείωσε η φάση των «16» του Champions League και τα εισιτήρια για την οχτάδα έχουν «σφραγιστεί». Ο Blueman θα σας κάνει γνωστό το τι θα ήθελε να δει στην αυριανή κλήρωση της Νιόν (13.00 ώρα Ελλάδος) και στο ζευγάρι της City αλλά και στα υπόλοιπα παιχνίδια.

Σε μια καφενειακού χαρακτήρα συζήτηση που είχα με κάτι ξαδέρφια μου, αντάλλαξα πολλές απόψεις σχετικά με το τι περιμένω στην αυριανή κλήρωση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Είχα την τύχη με τα άτομα που συνομιλούσα να έχω διαφορετικές προτιμήσεις, κάτι που έκανε όλο και πιο ενδιαφέρουσα την κουβέντα, καθώς οι απόψεις είχαν ποικιλία. Ο καθένας υποστήριζε διαφορετική ομάδα, άρα και η κλήρωση που ήθελε διέφερε. Οι ομάδες που «επέσαν» στο τραπέζι ήταν οι Liverpool, Real Madrid, Barcelona και – προφανέστατα – η Manchester City. Οι μισές από τις οχτώ ομάδες που θα συμμετάσχουν στην αυριανή κλήρωση.

Οι προβλέψεις που ακούστηκαν ήταν πολλές! Τα επιχειρήματα, ο χαβαλές και οι αντιπαραθέσεις δεν μπορούσαν να λείπουν από τη συζήτηση. Παρόλα αυτά εγώ θα σας περιγράψω την δική μου επιθυμία.

Όπως προείπα, αύριο θα κληρωθούν τα τέσσερα ζευγάρια για την φάση των «8». Προσωπικά, παρά τη μεγάλη συμπάθεια που έχω για τη Manchester City μ’ αρέσει και το ωραίο θέαμα στο ποδόσφαιρο, γι’αυτό και θα σας εκφράσω δύο απόψεις μου που έχουν άμεση σχέση με το αυριανό γεγονός. Η πρώτη μου άποψη είναι πως η αυριανή κληρωτίδα θέλω να βγάλει δυνατά ζευγάρια που ιντριγκάρουν και στο άκουσμα τους ο φίλαθλος ανατριχιάζει. Η άλλη άποψη μου όμως, είναι πως οι υπεύθυνοι της κλήρωσης θα ήθελα να «δώσουν» την πιο βατή ομάδα να αγωνιστεί απέναντι στη City και οι υπόλοιποι… ας σκοτωθούν μεταξύ τους.

Δύο διαφορετικές απόψεις, τις οποίες θα σας αναλύσω ευθύς αμέσως.

ΑΠΟΨΗ 1η
Πάντοτε τα μεγάλα ονόματα και οι σύλλογοι μεγάλου βεληνεκούς προϊδεάζουν το φίλαθλο κοινό για εξαιρετικές αναμετρήσεις. Barcelona, Real Madrid, Bayern Munich, Juventus αποτελούν «βαριά χαρτιά» στη διοργάνωση και όποιος πει το αντίθετο, ψεύδεται. Παιχνίδια ανάμεσα σ’αυτές τις ομάδες ή μ’αυτές τις ομάδες έχουν άλλη αίγλη και πολύ κύρος. Κατά την προσωπική μου άποψη, ένα παιχνίδι που θα με ιντρίγκαρε θα ήταν το Manchester City – Juventus! Πρόκειται για δύο ομάδες διαφορετικής φιλοσοφίας και – κακά τα ψέματα – διαφορετικού μεγέθους (πολύ μεγαλύτερο brand name η Junentus). Η μία ομάδα παίζει επιθετικά και η άλλη αμυντικά με αντεπιθέσεις. Τα ρόστερ και των δύο είναι πολύ καλά και οι εικόνες που μπορεί να μας προσφέρει αυτό το παιχνίδι θα’ναι εξαιρετικού κάλλους. Η City (σε περίπτωση που βρεθεί σ’αυτό το ζευγάρι) θα ψάξει την υπέρβαση, την οποία αν την κατορθώσει θα μπορεί δίκαια να ονειρεύεται και τον τελικό του Κιέβου.

Στα μάτια μου δείχνει ένα εκπληκτικό παιχνίδι, που θα μου άρεσε να παρακολουθήσω. Παρόμοιο παιχνίδι που θα με καθήλωνε στον καναπέ απέναντι από την τηλεόραση θα ήταν ένα El Classico ή μία αναμέτρηση ανάμεσα σε Liverpool και Bayern. Πραγματικά μόνο που το σκέφτομαι ανατριχιάζω και θέλω όλο και περισσότερο να συμβεί αυτό.

ΑΠΟΨΗ 2η
Όπως κάθε ποδοσφαιρόφιλος υποστηρίζει μια ομάδα, έτσι κι εγώ όπως είναι γνωστό σε όλους υποστηρίζω την Manchester City. Kάθε φίλαθλος θα ήθελε την καλύτερη κλήρωση για την ομάδα του. Άρα, ποιος είμαι εγώ που θα αποτελέσω εξαίρεση στον κανόνα;

Προφανώς και θέλω την καλύτερη κλήρωση για την ομάδα μου, προφανώς και θέλω να περάσει άκοπα στον τελικό, προφανώς και επιθυμώ να σηκώσει το κύπελλο με τα «μεγάλα αυτιά» στο τελικό του Μαΐου, το οποίο θα’ναι και το πρώτο της. Από αυτή την άποψη λοιπόν αύριο θα ήθελα μετά την κλήρωση η Manchester City να βρεθεί αντιμέτωπη μ’εναν βατό αντίπαλο, ώστε να έχει περισσότερες πιθανότητες να περάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Μία ομάδα που θα ήθελα να βρεθεί αντιμέτωπη της City είναι η Roma. Αναμφίβολα μοιάζει η πιο αδύναμη από τους υπόλοιπους εφτά συλλόγους και η πιο βατή αντίπαλος για την αρμάδα του Pep. Oι πιθανότητες για πρόκριση στους τέσσερις είναι περισσότερες για τους «γαλάζιους» και κανείς φίλαθλος – «citizen» δεν θα έλεγε όχι σε μια τέτοια ευκαιρία.

Αυτές είναι οι απόψεις μου σχετικά με την αυριανή κλήρωση. Μέχρι αύριο το μεσημέρι κάθε είδους πρόβλεψη είναι δεκτή και κάθε σενάριο πιθανό. Από τις 13.00 και μετά η κληρωτίδα θα μας δείξει αν πέσαμε μέσα στα προγνωστικά ή όχι. Εώς τότε τίποτα δεν είναι σίγουρο… Το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι ευχόμαστε να δούμε αξιόλογες αναμετρήσεις!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *