Τσικνοπέμπτη

Ένα κείμενο χωρίς λόγο αλλά με πολύ ουσία.

Δημοσιογράφος δεν είμαι αλλά έχω βαρεθεί να διαβάζω κείμενα που “διαφημίζουν” διάφορες ταβέρνες. Οι περισσότερες εξ αυτών είναι γνωστές από παλιά χωρίς να καταλαβαίνω το λόγο.

Επειδή μπορώ λοιπόν, σας μεταλαμπαδεύω τις εμπειρίες μου στην Κρεατοφαγία, για να μην ψάχνεται και ο Πέτρος κιόλας.

via GIPHY

Το Τζάκι στο Πολυδένδρι. Θα φας προβατίνα και παϊδάκια. Καταρχίν είναι 35-40 λεπτά από το Περιστέρι μέσω Εθνικής. Κάθε μέρα κάνω 45 για να πάω στη δουλειά. TIP Ακόμα και έξι άτομα να πάνε θα παραγγείλετε για τρεις. Οι μερίδες είναι τεράστιες.

Τα πεύκα στην Μαλακάσσα. Ίσως από τις καλύτερες ταβέρνες που υπάρχουν στην Αττική. Ότι φας είναι νόστιμο. Ο μοναδικός που ρωτάει στην προβατίνα και το αρνί αν θες μόνο παϊδάκι, μόνο μπούτι ή και τα δύο.

Το Αστέρι στην Παιανία. Πλασάρετε ως η καλύτερη προβατίνα στα Μεσόγεια και ναι είναι. Και παϊδάκια αλλά ακόμα και το κοτόπουλο. ΤΙP θα φας (για μεζέ) το MAO. Όταν φας θα καταλάβεις ότι είναι Μόσχος Άνευ Οστού.

Η Πίνδος στην Πάρνηθα. Η πιο τίμια και πιο καθαρή ταβέρνα στο βουνό. Super κοντοσούβλι και χειροποίητα μεζεκλιδίκια. Ένας εκ των ιδιοκτητών οπαδός της Manchester City.

To Ρεμούτσικο. Μπορεί να φημίζεται για το κοντοσούβλι αλλά θα προτιμούσα την Σταβλίσια. Πολύ καλές μερίδες και ωραίος χώρος. Θα χρειαστεί να κάνετε κράτηση γιατί έχει πάντα κόσμο.

Η Δροσιά στην Μάνδρα. Πιο άσημη από την “Ελιά” που είναι στην ίδια πλατεία αλλά δύο φορές καλύτερη. Θα φας μόνο προβατίνα αλλιώς μην μπεις στον κόπο.

ΚΙΤΣΑΡΩΝΑΣ στο Μενίδι. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΣΤΟ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ… Η Αγαπημένη ταβέρνα του επόμενου πρόεδρου της Λέσχης. Η παραγγελία είναι η εξής. Μπιφτέκι γεμιστό, κολοκυθάκια με κουρκούτι, Χωριάτικη, Λουκάνικο (είναι λίγο πικάντικό) σαγανάκι και πατάτες.

Το Παραδοσιακόν στην Κολοκοτρώνη. Κάποτε ένας φίλος μου είπε ότι είναι η καλύτερη σούβλα στην πόλη. Και αυτό είναι. Δεν θα έτρωγα κάτι άλλο εκτός από σουβλιστά. Αν πας αργά θα φας μόνο τα τραπέζια.

 

via GIPHY

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *