Τσίμπησα(με) σαν πρωτάρης(-δες)

Διαβάστε το άρθρο του φίλου της Λέσχης μας Διονύση Βλάχου

Ερχόμαστε από 3 χρονιές που δεν διεκδικήσαμε στην ουσία πρωτάθλημα.
Η ομάδα με το φετινό πρωτάθλημα θα είναι η πιο επιτυχημένη εντός νησιού για την τρέχουσα 10ετία.
Είναι το 1ο εύκολο πρωτάθλημα που παίρνουμε.
Η ομάδα έχει συσσωρεύσει απίστευτο ταλέντο το οποίο δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των «εκατομμυρίων» αλλά κυρίως του οράματος που υπάρχει στην ομάδα και ενισχύθηκε με τον Πεπ (εκατομμύρια ξοδεύει και η μικρή ομάδα του Μάντσεστερ με πολύ λιγότερη επένδυση στο μέλλον).
Για πρώτη φορά μας υπολογίζουν πραγματικά όλοι ως δυνητικούς διεκδικητές του Champion’s League. Το 2016 φτάσαμε στους ημιτελικούς και στην πραγματικότητα δε μας πολύ-υπολόγιζαν. Και η εμφάνισή μας ήταν εξαιρετικά παθητική με τη Ρεάλ.

 

Δημοσιογράφοι και Wigan

Σκεφτείτε τον εαυτό σας να μην ακούτε φωνές αριστερά και δεξιά (κυρίως από τα ΜΜΕ).
Θα θεωρούσατε πολύ πιθανό το αήττητο πρωτάθλημα;
Παίκτες ομάδας που θα έχουν λίγο πολύ κατακτήσει τον τίτλο μήνες πριν, πάνω στη διεκδίκηση άλλων τίτλων και σε χρονιά μουντιάλ γιατί να βάλουν τα πόδια στη φωτιά; Για το αήττητο; Ε όχι δα! Και γιατί να τους κουράζει ο Πεπ όταν θα εκκρεμούν παιχνίδια Ch.L.;
Θα θεωρούσατε τη φετινή ομάδα Νο 1 φαβορί για Ch.L;

Ε όχι όσο υπάρχει η φορμαρισμένη Μπάρτσα, η τροπαιούχος Ρεάλ (ακόμα και τη φετινή κακή χρονιά της) ή η Μπάγερν. Δεν έχουμε την εμπειρία τους και έχουμε μία νεανική ομάδα. Θα είναι τεράστια επιτυχία πιθανή είσοδος στον τελικό ή κατάκτηση.
Θα θεωρούσατε πολύ πιθανό το quadruple;!!

Εντάξει τώρα, ας συγκεντρωθούμε!!! Βαρύτατο πρόγραμμα, νεανική ομάδα, συνεχείς τραυματισμοί. Ποιος το έχει καταφέρει ποτέ; Θα ήταν εξωπραγματικό και αν ποτέ γίνει θα είναι πρωτόγνωρο παγκοσμίως (δεδομένου ότι μιλάμε για το μακράν πιο
ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου που δε σου αφήνει ουσιαστικά περιθώριο χαλάρωσης).
Αλλά για τους δημοσιογράφους (ειδικά στην Αγγλία) υπάρχει άλλη πραγματικότητα. Δεν τους αδικώ. Από αυτό ζουν. Δημιουργούν ιστορίες και όταν τους κάτσουν κάνουν αφιερώματα των αφιερωμάτων και όταν κάτι στραβώσει δημιουργούν δράματα. Και η αλήθεια μου είναι ότι αν και ήμουν πολύ συγκρατημένος γνωρίζοντας όσα προανέφερα, τσίμπησα έστω και για λίγο.
Ήρθε λοιπόν η Wigan. Αποτυχία; Σαφώς. Ξενέρωμα; Τεράστιο!
Συμβαίνουν αυτά όμως στην Αγγλία. Δεν ήρθε καμία καταστροφή.

Η ομάδα ακόμα βρίσκεται κοντά στο να κάνει μια εξαιρετική χρονιά (την καλύτερη της ιστορίας της) και πάνω απ’ όλα, δημιουργεί αυτοπεποίθηση και κορμό για τη συνέχεια.
Προσωπικά θα είμαι ενθουσιασμένος με 2 τίτλους και μια ενεργητική διεκδίκηση του Ch.L. .
Ακόμα όμως και κάτι να στραβώσει, η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο και είναι θέμα χρόνου να ζήσουμε πράγματα που πριν 10 χρόνια έμοιαζαν φαντασιώσεις.
Ψυχραιμία λοιπόν και αισιοδοξία…

ΥΓ: Είναι ωραίο που οι διάφοροι «ανταγωνιστές» ξεσάλωσαν με την ήττα από τη Wigan. Εκεί τους έχουμε περιορίσει τις φιλοδοξίες. Είναι τιμητικό…

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *